Κέντρο Θεραπείας Λόγου, Ομιλίας & Φωνής
ΛΟΓΟΔΟΜΗ

Το Κέντρο

Το Κέντρο Θεραπείας Λόγου, Ομιλίας & Φωνής Λογοδομή* είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείαςπαιδιών, εφήβων κι ενηλίκων με στόχο την αντιμετώπιση δυσκολιών στην εξέλιξη του λόγου και της ομιλίας, στις μαθησιακές δεξιότητες, στην κοινωνική επικοινωνία,στη συμπεριφορά, στη ροή της ομιλίας καθώς και στη φωνητική λειτουργία, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

*Η έννοια της δομής στην επιστήμη της λογοθεραπείας αποτελεί βάση τόσο στην κατάρτιση του επαγγελματία, όσο και στη θεραπευτική παρέμβαση: η δομή διατρέχει την ανάπτυξη, τη σκέψη, το γλωσσικόσύστημα, το αφήγημα, την κατανόηση του κόσμου και την κοινωνική επικοινωνία.

Φιλοσοφία

Η ακαδημαϊκή και κλινική εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παράλληλα με τη συνεχή μετεκπαίδευση, εποπτεία κι εξειδίκευση στους επιστημονικούς τομείς της λογοθεραπείας, συνετέλεσαν στη δημιουργία του Κέντρου Λογοδομή - ενός θεραπευτικού χώρου του οποίου η φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από τις αρχές της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρακτικής και της θεραπευτικής σχέσης, με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ατόμου και του άμεσου περιβάλλοντός του, την ανεμπόδιστη επικοινωνία, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσω φυσικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Παράλληλα, με τη συμβολή ενός δικτύου επιλεγμένων συνεργατών, αντιμετωπίζονται διεπιστημονικάοι δυσκολίες που απαιτούν την συνολική φροντίδα του συστήματος του θεραπευόμενου και την εμπλοκή επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Αρχή του κέντρου Λογοδομή αποτελεί η συνεργασία μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, η οποία δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό και κοινό σχεδιασμό, όπου, συχνά, η εμπλοκή του άμεσου περιβάλλοντος δρα καταλυτικά κι ενισχύει την αλλαγή.

Ο χώρος μας

Το Κέντρο Λογοδομή στεγάζεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τη θεραπευτική του φιλοσοφία. Δημιουργήθηκε με τη φροντίδα της αρχιτεκτονικής ομάδας του Custom Architectural Workshop, συνδυάζοντας δημιουργικά τη λειτουργικότητα και την αρμονία με στόχο την θεραπευτική αμεσότητα του χώρου απαλλαγμένη από αισθητηριακούς θορύβους. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ένα φυσικό, ήρεμο κι ευέλικτο περιβάλλον που αναδεικνύει τα πρόσωπα και τη θεραπευτική τους σχέση.

Για όποιο θέμα σας απασχολεί, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Κλείστε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε εσείς ή τα παιδιά σας.

Κλείστε ραντεβού